Αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία στα Ανώγεια είναι °C

201917061 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων σας προσκαλεί στο τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που οργανώνει στο Talos Plaza από 26 έως 28 Δεκεμβρίου 2011. Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση των Ανωγείων.

«Χριστούγεννα στο Talos Plaza»

Ώρες εκδηλώσεων : 18:00 έως 21:00

 

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος προβάλλει τη χειροτεχνία των Ανωγείων μέσα από χειροποίητες κατασκευές όπως υφαντά, πλεκτά, παραδοσιακές φορεσιές, στιβάνια, κοσμήματα, ξομπλιαστά κουλούρια.

Γυναίκες από τα Ανώγεια θα παρουσιάζουν την υφαντική τέχνη μέσα από τη βιωματική διαδικασία της ύφανσης.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στα παραδοσιακά εδέσματα και τις γεύσεις των Ανωγείων.

Θα γίνει βιωματική παρουσίαση της διαδικασίας της τυροκομικής τέχνης και θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα από τοπικές επιχειρήσεις.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η τελευταία μέρα της παρουσίασης είναι αφιερωμένη στην ξυλογλυπτική τέχνη, στην τέχνη του χαλκού, του φυσητού γυαλιού και στη ζωγραφική.

Καλλιτέχνες από τα Ανώγεια θα βρίσκονται στο χώρο των εκδηλώσεων και θα παρουσιάζουν την τέχνη τους μέσα από τα έργα τους δημιουργώντας παράλληλα έργα τέχνης.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα προσφέρονται ζεστά ροφήματα από τοπικά βότανα.

Για την ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων θα πωλούνται μικρά δώρα. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών Ζωοδόχος Πηγή.

Εκδηλώσεις